Greitas petražolių pesto padažas su chlorella milteliais, ieškantiems kaip praturtinti savo mitybos racioną įvairiais vitaminais ir mineralais (chlorelloje randamas kalcis, magnis, geležis, folio rūgštis, fosforas, kalis, taip pat aminorūgštys, skaidulos, ląsteliena, gausu vitamino B3 ir B12, taip pat geležies, chlorofilo, jodo).
Pagaminsite vos per kelias minutes! Šis pesto padažas tinka su makaronais, mocarelos, buratos ar ožkos sūriais, salotomis, kiaušiniais, net jogurtui ar grietinei pagardinti.
Ingredientai:
- 1 česnako skiltelė 140 g kepintų anakardžio riešutų ir saulėgrąžų mišinio
- 120-180 ml alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. chlorelos miltelių
- 1 didelė sauja šviežių petražolių
- 1 didelė sauja gražgarstės
- 1 citrinos sultys druskos ir pipirų pagal skonį
Visus ingredientus sudėkite į blenderį arba maisto kombainą ir sumalkite iki norimos konsistencijos. Jei pesto bus per tirštas, įmaišykite dar aliejaus. Ragaukite: jei reikia, dėkite dar druskos ar pipirų.