Ekologiški Spirulina milteliai
Botaninis pavadinimas: Spirulina Platensis
Kilmės šalis: Ne ES
Trumpas aprašymas
Spirulina augalas yra vitaminų, baltymų ir amino rūgščių šaltinis. Šiuolaikinis „supermaistas“ Spirulina yra natūralus spiralės formos žydrai žalias dumblis. Spirulina – Pietų Kinijos jūros saloje auginamas mikroskopinis augalas, kurio derlius renkamas specialiuose tvenkiniuose. Spirulinos milteliai gaunami džiovinant Spirulina dumblius natūraliu purškiamojo garinimo būdu. Šis procesas išsaugoja Spirulinos maistingąsias medžiagas. 1 kg miltelių pagaminti reikia apie 10 kg šviežio produkto. Ekologiški Spirulinos milteliai sertifikuoti Ekoagros, kodas LT-EKO-001.
Rekomenduojama paros norma: 3-5 g dienoje. Gerti prieš valgį arba valgio metu.
Tinkamiausias iki / laikymas: 3 metai (tinkamai laikant). Laikyti vėsioje, sausoje vietoje, atokiai nuo stiprių, tiesioginių saulės spindulių, nešaldyti.
Maistingumo deklaraciją (100g tipinio produkto):
Energija 1594/378 kJ/kcal
Baltymai 63,5 g
Angliavandieniai 9,1 g
Iš kurių cukraus 3,00 g
Riebalai 8,2 g
Iš kurių sočiųjų 1,1 g
Skaidulinės medžiagos 7 g
Druska 1,126475 g
Vitaminas D 6 μg
Vitaminas E 31,7 mg
Vitaminas C 1,4 mg
Tiaminas 0,53 mg
Riboflavinas 0,73 mg
Niacinas 22 mg
Vitaminas B6 0,15 mg
Folio rūgštis 22 μg
Vitaminas B12 60 μg
Biotinas 4,8 μg
Pantoteno rūgštis 0,25 mg
Kalis 1328 mg
Kalcis 452,8 mg
Fosforas 950 mg
Magnis 305,2 mg
Geležis 123,1 mg
Cinkas 3,6 mg
Varis 0,2 mg
Manganas 5,2 mg
Selenas 1 μg
Chromas 280 μg
Jodas 168 μg
Chlorofilas 1179 mg
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal)
Patvirtinta nauda sveikatai*
Mikroelementai Spirulina milteliuose prisideda prie:
Kalcio ir fosforo absorbacijos
Normalios kalcio koncentracijos kraujyje
Sveiko kraujo krešėjimo
Ląstelių apsaugos nuo oksidacinio streso
Enegijos gavimo apykaitos
Normalaus membranų gleivinių palaikymo
Sveikos odos tobulinimo
Raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino kūrimo
Imuninės sistemos palaikymo
Sveikos virškinimo sistemos priežiūros
Normalios ląstelių membranų funkcijos
Baltymų sintezės ir elektrolitų pusiausvyros
Kaulų ir dantų priežiūros
Normalaus raumenų funkcionavimo
Ląstelių dalijimosi proceso ir specializacijos
Normalios psichologinės funkcijos
Nervų sistemos palaikymo
Nuovargio mažinimo
Homocisteino metabolizmo
Normalaus kraujospūdžio palaikymo
Nervinių impulsų perdavimo
Makroelementų metabolizmo
Normalaus gliukozės kraujyje palaikymo
Deguonies pernešimo kūnu
Jungiamojo audinio priežiūros
* Patvirtinti privalumai sveikatai yra pagrįsti detalia maistine sudėtimi produkto, kurį siūlome mes. Šie privalumai gali būti negaliojantys kituose panašiuose, kitų gamintojų produktuose.
Alergenai
Spirulina miltelių, parduodamų įmonėje Ekogina, sudėtyje nėra jokių cheminių medžiagų, sukeliančių alergiją ar tokių, kurios būtų netoleruojamos. Alergenų sąrašas, kurie gali sukelti nepageidaujamas jautrių vartotojų organizmo reakcijas.
Autentiškumas
Ekologiški Spirulina milteliai yra 100 % natūralios ir sudėtyje neturi jokių priedų, tokių kaip cukrus, rūgštys, dažikliai, konservantai ir kt.
Sudėtis be GMO
Ekologiškai Spirulinai nėra taikomos genetinės modifikacijos. Procesas kontroliuojamas, siekiant užtikrinti, jog nebūtų atsitiktinio užteršimo genetiškai modifikuotomis medžiagomis. Spirulina tabletėms netaikomas ženklinimas pagal EU nuostatus 1829/2003/EC ir 1830/2003/EC dėl genetiškai modifikuoto maisto ir pašarų.
Be pesticidų
Ekologiška Spirulina yra be pesticidų ir atitinka žemdirbystės asociacijos griežtus ekologinio ūkininkavimo reikalavimus. Gamybos proceso metu, produktas ir pakavimo medžiagos nesusiduria su pesticidais ar jų likučiais. Pesticidai nėra nei saugomi, nei naudojami gamybos ar sandėliavimo vietose.
Švitinimas
Produktas nebuvo švitintas ir atitinka ES reglamentą 1999/3/EC.
GSE oficiali ataskaita
Ekologiška Spirulina milteliais yra pagamintos tik iš augalinių šaltinių ir neturi jokių gyvulinės kilmės komponentų ir neturėjo jokio kontakto su jokiais gyvulinės kilmės komponentais.
Liekamasis tirpiklis
Gamybos procese liekamasis tirpiklis nebuvo naudojamas.
Nepageidaujamos medžiagos
Griežtai kontroliuojamas Spirulina gamybos procesas užtikrina, kad nepageidaujamų medžiagų lygis (sunkiųjų metalų, PAH, mikotoksinų ir kt.) yra mažesnis už limitą, nustatytą ES teisės aktų (Komisijos reglamentas Nr. 2073/2005, Nr. 1881/2006 ir pakeitimai), įskaitant EMST pateiktas rekomendacijas dėl maisto teršalų.